четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Дъждовен сезон

Площадът Santo Stefano, посрещал само преди седмица многобройни туристи, весели групи студенти с бутилки вино, а преди месец и топлия джаз концерт на неаполитанците Tullio De Piscopo, днес почива от стотиците крайници, препускащи по паважа му.
Отсъства и обичайния висок, напевен италиански говор. Само ток-ток-ток от нечии обувки и разминаващите се, но не с невнимание, разноцветни чадъри. 

На университетската via Zamboni, таблото за обяви, което в първите дни на септември изглеждаше така,




и се радваше на немалко внимание, са се задържали едва две обяви за Laboratorio Teatrale и една, останала без обитател, camera singola. 

На Piazza Verdi, масите пред популярното кафе La scuderia, за които е истинска борба при различни климатични условия, бяха грижливо прибрани от главния майстор на капучиното - Масимо.

По принцип пълният паркинг за велосипеди, непосредствено под Le Due Torri, тази сутрин пазеше място за всеки триумфиращ велосипедист, пристигнал на лекции с подгизнали обувки.

От това слънчево gelato, фотографирано за всеки случай, дъждът не успя да измие настроението, така както прави с толкова много предмети, места и уви, спомени.




P.S. You look like Rain!

8 коментара:

  1. Много вдъхновяващо, както винаги! Мерси, Рали, надявам се да успеем да намерим местенце и да опитаме от капучиното на Масимо :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава компания сте се събрали за това следобедно джелато :) Явно е време за учено съсредоточаване в Болоня след тези хубави дни.
    Успех и сложи повече снимки на града, да му се порадваме и ние, читателите :)
    Поздрави, Жането

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Петя, ще опитаме и капучиното, и топлия шоколад, и latte macchiato :)
    Жане, най-редовните читатели са добре дошли да направят свои собствени снимки :)
    Р

    ОтговорИзтриване
  5. страхотни снимки, поздрави до всички, и до скоро

    ОтговорИзтриване
  6. Снимките са прекрасни и са поднесени по много атрактивно-закачлив начин :) Навява романтика, сантимент...Доходи ми се там... Само бих добавила, че дъждът не измива/ заличава, а освежава :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много красива фотосесия, а така казаното популярно кафе La scuderia ще го запомня за напред.

    ОтговорИзтриване
  8. Тази университетска стена или табло направо ме накара да се загледам по сериозно в снимката и дали наистина това е реално или е фотошоп. Възможно ли е да може да се залепят толкова много обяви? хахах Човек може да се забрави четеейки и на края да останат само 2-3 хахха, голяма работа се е отворила на хората, които се грижат за чистотата. Статията ти е много приятна, поздравявам те, успя да ме зарадваш. За това кафе и аз съм чувала, че човек се реди на опашка както едно време ние за топъл хляб.

    ОтговорИзтриване