неделя, 30 септември 2007 г.

Хубаво е...

Хубаво е, когато някой ти чете блога. Дори когато това са близки хора ( на които много благодаря за вниманието) .
Хубаво е когато някой споделя нещо твое, нещо преживяно.
Хубаво е когато атмосферата е различна.
Тук атмосферата те учи на супер много неща. Постоянно.
Например да бъдеш непукист, да вдигаш скандал когато нещо, колкото и дребно да е то, не те задоволява, да върнеш в магазина вече носените обувки.
Да се съпротивляваш срещу пошлостта, да се разхождаш сам, да пиеш кафе сам.
Да не гледаш хората с постоянно любопитство, да поздравяваш шофьора на автобуса, да приемаш малките хора като повече от нормални ( трудно е наистина).
Да си пазиш касовата бележка, да пиеш вино с касис, да четеш Ремарк.
Да переш в обществена пералня, да пишеш на коляно в парка, да оставяш съобщения на телефонния секретар
Да си говориш с продавача на химикалки ( стар морски вълк ха ха) за българските жени, българския кашкавал, българската лютеница, Черно море и ванилов сладолед (ескимо); да си искаш фъстъците когато пиеш монако, да четеш безплатните вестници.
Да се осведомяваш редовно за новите филми, да създаваш лесни, бързи, но може би нетрайни приятелства, да пушиш бяло боро с ниско съдържание на катран( най-евтино е - само 5,20:).
Да си слагаш шалче, да усещаш как мечтите ти се сбъдват, веднага да си измисляш нови.
Да правиш снимки с непознати, да ходиш в библиотеката, да хващаш автобуса в обратната посока.
Да се усмихваш.
Да бъдеш себе си. Най – вече.

1 коментар:

  1. Не мога да го кажа по-добре :D (то аз затова и не съм писателка :D) А иначе понеже не сме се виждали отдавна ще ти споделя, че започнахме училището, толкова е объркано всичко - всеки ден ми сменят програмата :D паднахме се заедно с едно момиче от курса и си пазим страх двете :D Дени също е със Сценография, но само на 1 курс съм я засичала. С Дори сигурно си говорила затова няма да ти разказвам..А иначе в курса по спорене всички се представяха беше нещо от сорта на: еди-кой-си право, еди-кой-си право, еди-кой-си право, още-някой-си право, (тук има малка промяна), някой-си икономика, някой-си международни отношения и еди-която-съм Сценография :D голям купон, даскала е с говорен дефект. Реших, че щом той може, и аз мога:D Трябва да ти разказвам по-подробно, а и ти да ми кажеш как минава твоята първа седмица в голямата зала :)
    Жането с ЦЕЛУВКИ хах

    ОтговорИзтриване